Followers

Sunday, 31 July 2011

Bila Tiba Bulan Puasa


Eh!esok dah stat puasa dah kan!Alhamdulillah..berkesempatan lagi nak sambut bulan puasa.Ape yang aku suke kalau time bulan puasa ni,semangat nak terawikh tu berkobar-kobar.Sebab surau kat umah aku best...hik2.baaaanyak perkara yang menarik bile tibe bulan puasa ni tau. 

Bile tibe bulan puasa :

  • Surau yang dulunye sunyi..ade 2,3 saf je,terus penuh sampai tak cukup sejadah :)
  • Dekat Facebook, kawan-kawan dah stat tag gambar kuih raya,baju raya,accessories raya..
  • Orang ramai berpusu-pusu membeli belah untuk Raya kat Jalan Tar(walaupun blom pengumuman puasa)ish3..aku same.hee!
  • Ramai wat amalan bersedekah.Alhamdulillah... 
  • Lepas abes terawikh je,tertanye-tanye arini ade moreh ape.dapat laksa sedap gak.hihi...
  • Ramai memulakan hobi melawat bazaar-bazaar Ramadhan.tapi jangan membazir ye!
  • Banyakla rancangan2 menarik sempena bulan puasa..tapi yang paling aku minat tu,rancangan memasak.wat aku rase nak bukak puasa je.HAHA
  • Kuarla kat tv iklan kurma(contoh : Yusoh Taiyub),iklan jualan murah Habib Jewel,iklan air jus Sunquick, iklan jualan murah JAKEL dan macam2 lagi

Ape pun,kite jangan lupe untuk manfaatkan sepenuhnye bulan Ramadhan yang mulia ni.Sebulan pun sekarang ni berlalu dengan cepat kan?Penuhi la bulan puasa kite dengan amalan-amalan yang diredhai ALLAH.Renung-renungkan dan selamat Beramal! 

Jom Niat Puasa!





3 comments:

rafiqa said...

menarik sungguh post miss kotak ni. i'm your no1 fan ;)

♥nurulizzatie♥ said...

selamat berpuasa! :)

Miss Kotak said...

rafiqa : tenkiu 4 ur support! :D

nurul : selamat berpuasa juge! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...