Followers

Thursday, 2 June 2011

Mari selamatkan bumi kita! (Tutorial 2)


Bantulah bumi kita dengan menjimatkan menjimatkan letrik dan mengurangkan penggunaan lampu.Kite bole wat kat blog kite jugak tau.Mari saya tunjukkan! (skemanye ooiii)haha


1) Korang pegi ke website Online Leaf 

2) Copy code yang dah disediakan kat situ



3) Pegi ke edit HTML cari code <head> dan PASTEkan code yang korang dah copy kat website Online Leaf tadi kat bawah code <head>

4) Save template 

Dah siap! Biarkan page korang dalam mase 1 minit,energy save mode korang telah diaktifkan! 

Senang je kan? :)

c u lagi,lagi dan lagi pasni!


BYE!



10 comments:

meikato said...

dasat r miss kotak sekarang...dh entry semakin matang...

Miss Kotak said...

@meikato hee..rajin2 la jenguk lg ye encik meikato

aqilah zolkifli said...

ehem..aku nk ikut jgk la kempen kau ni peah..

Kazen said...

haha sy dh penah try nie...pas je tukar ke dot com xsmpat lak nk wat smula...xpe sy save blog nie...nnti nk wat sy tgok cini...follow u back :)

Kazen said...

haha sy dh penah try nie...pas je tukar ke dot com xsmpat lak nk wat smula...xpe sy save blog nie...nnti nk wat sy tgok cini...follow u back :)

アヌム ちゃん said...

di smping jimatkan letrik..di smping kurangkan bill..hee

Miss Kotak said...

@aqilah zolkifli qila..ko tak wat siap! :D

Miss Kotak said...

@Kazen thanx kazen! :)

Miss Kotak said...

@アヌム ちゃん btol3!hihi :)

aqilah zolkifli said...

peah..ajar aku bwt..:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...